Lammoussaka Twister Fries

Lammoussaka Twister Fries

2 porties
30-40 minutes

Ingredienten

  • 200 g Lamb Weston gekruide Twisters
  • 150 g gekookte lamsschouder
  • 350 g tomaten- of arrabiatasaus
  • 350 g bechamelsaus
  • 15 g gehakte peterselie
  • 15 ml olijfolie
  • 1 kleine aubergine, in plakjes gesneden

    Voor de Griekse salade
     
  • 4 kerstomaten
  • 50 g komkommer
  • 30 g groene en zwarte olijven
  • 1/4 rode ui
  • 30 g fetakaas
  • 8 ml extra vierge olijfolie
  • Snufje gedroogde oregano
  • Snufje zout
     

Instructies

  1. Smoor de lamsschouder met tomatensaus langzaam gaar in een ovenvaste schaal of koop een stuk gekookte lamsschouder van goede kwaliteit.

  2. Schep het vlees voorzichtig in de tomatensaus, breng op smaak en houd warm.
    Bestrijk de aubergineplakken met olijfolie en bak ze 2 minuten aan elke kant in een hete pan. Breng op smaak en leg ze in een ovenvaste schaal.

  3. Frituur of bak de gekruide Twisters goudbruin en leg ze op de aubergine. (Airfryer: 10-18 min. op 180 °C / oven: 20 min. op 200 °C / frituur: 3:30 min. op 175 °C)

  4. Warm de bechamelsaus op of als je een gezondere variant wilt, gebruik dan lichte Griekse yoghurt.

  5. Beleg met de pulled lamsschouder en bechamelsaus, breng op smaak en bak 5 minuten in een hete oven.

  6. Serveer met een Griekse salade, van goede kwaliteit gekocht in de winkel of zelfgemaakt, en veel gehakte verse peterselie.