Shoarma Twister Fries

Shoarma Twister Fries

2 porties
30-40 minutes

Ingredienten

  • 200 g Lamb Weston gekruide Twisters
  • 1 kippenborstfilet
  • 8 ml olijfolie

    Shoarmakruiden
     
  • 10 g komijn
  • 10 g koriander
  • 10 g knoflookpoeder
  • 10 g paprikapoeder
  • 10 g kurkuma
  • 5 g cayenne
  • 5 g gemalen kruidnagel

    Voor de muntyoghurt
     
  • Klein bosje gehakte munt
  • 30 ml yoghurt
  • Sap van 1/2 citroen
  • Snufje zout

    Voor de ingelegde komkommer
     
  • 25 g dungesneden komkommer
  • 1/4 in plakjes gesneden kleine rode ui
  • 4 gesneden kerstomaatjes
  • Sap van 1 citroen
  • Klein bosje gehakte peterselie
  • Zout naar smaak

    Garnering
     
  • 20 g granaatappelpitjes
  • 30 ml Griekse yoghurt
  • 8 - 10 blaadjes munt
  • Een vleugje shoarmakruiden
     

Instructies

  1. Bestrijk de kipfilet met olijfolie en wentel hem door de shoarmakruidenmix, of maak je eigen shoarmakruiden aan de hand van dit recept. Maal eenvoudig alle specerijen samen en bewaar in een schoon reservepotje.

  2. Bak in de oven of Airfryer in ongeveer 12-15 minuten gaar en laat opzij staan.

  3. Maak de muntyoghurt - voeg gehakte munt, een kneepje citroen en een snufje zout toe aan de Griekse yoghurt en meng goed.

  4. Bereid de salade - was de komkommer, rode ui en cherrytomaatjes en snijd ze in gelijke stukken. Voeg citroensap, zeezout en gehakte peterselie toe en meng voorzichtig.

  5. Bak of frituur je gekruide Twisters tot ze goudbruin zijn. (Airfryer: 10-18 min. op 180 °C / oven: 20 min. op 200 °C / frituur: 3:30 min. op 175 °C)

  6. Leg op een geschikt bord of schaal en werk af met de salade, stukjes kip en een flinke dot muntyoghurt.

  7. Decoreer met granaatappelpitjes en een vleugje shoarmakruiden.