Twister Fries met inktvis in zout en peper

Twister Fries met krokante inktvis

1 porties
30-40 minuten

Ingredienten

  • 200 g Lamb Weston gekruide Twisters
  • 150 g gesneden inktvis
  • 50 ml melk
  • 30 g bloem
  • 20 g panko
  • 5 g vijfkruidenpoeder
  • Snufje zout
  • 25 ml olijfolie
  • 1/2 ui
  • 5 gesneden chilipepers
  • 2 gesneden teentjes knoflook
  • 2 g zout en gemengde peperkorrels
  • 5 g gehakte koriander
  • 3 g vijfkruidenpoeder
  • Garneer met partjes citroen en gehakte koriander
     

Instructies

  1. Snijd de inktvis in dunne ringen en doe in een kom met de melk.

  2. Meng de bloem, panko en vijfkruidenpoeder in een andere kom.

  3. Bak de gesneden uien en chilipepers in olijfolie, voeg dan 3 gram vijfkruidenpoeder toe en houd warm.

  4. Frituur of bak de gekruide Twisters tot ze goudbruin zijn en houd ze warm. (Airfryer: 10-18 min. op 180 °C / oven: 20 min. op 200 °C / frituur: 3:30 min. op 175 °C)

  5. Voor het frituren van de inktvis - haal de inktvisringen een voor een uit de melk en haal ze door het bloemmengsel tot ze volledig bedekt zijn.

  6. Frituur de inktvis slechts 1 minuut in hete olie en vul dan je schotel met inktvis en gekruide Twisters. Werk af met zout en peper-uienmix en garneer met verse citroenpartjes en gehakte koriander.