loaded-fries-met-ziggy-fries

Loaded fries met pulled pork

4 porties

Ingredienten

Low & Slow gegaarde pulled pork met zelfgemaakte BBQ-rub, geserveerd bovenop een portie krakend krokante Ziggy Fries en feestelijk afgemaakt met bosui en krokante uitjes. Klinkt goed, toch? Het duurt even, maar dan heb je wel een heerlijk culinair BBQ-gerecht!

Voor de pulled pork

  • 600 gram procureur
  • BBQ-rub naar smaak
  • Je favoriete BBQ-saus naar smaak
  • 50 gram roomboter
  • 500 ml kippenbouillon
  • 500 ml appelsap

Voor de BBQ-rub

  • 60 gram fijn zeezout
  • 30 gram rietsuiker
  • 20 gram paprikapoeder
  • 10 gram grof gemalen zwarte peper
  • 5 gram gerookt paprikapoeder
  • 2 gram cayennepeper

Toppings

  • Bosui (in fijne ringen)
  • Krokante uitjes

Benodigdheden

  • Conveggtorbasket
  • Conveggtor
  • RVS-rooster
  • Appel Chunks
  • Aluminiumfolie

Instructies

  1. Weeg voor de BBQ-rub alle ingrediënten af en meng deze goed door elkaar.

  2. Bewaar de rub bij voorkeur droog en donker.

  3. Voor de pulled pork dep je -indien nodig- de procureur droog.

  4. Bestrooi de procureur royaal met de BBQ-rub en laat dit 24 uur intrekken.

  5. Steek na 24 uur de kamado aan en verwarm deze tot een temperatuur van 150 graden.

  6. Plaats zodra deze temperatuur is bereikt de indirecte opstelling:

    • Conveggtor Basket
    • Conveggtor
    • RVS-rooster

    Verwarm de kamado vervolgens tot een temperatuur van 100 graden.

  7. Zodra de kamado deze temperatuur heeft bereikt leg je in de gloeiende kolen een chunk appelhout. (Afhankelijk van het formaat van jouw kamado mag dit iets meer zijn).

  8. Plaats vervolgens op de conveggtor een druippan, en vul deze met een mengsel van kippenbouillon en appelsap.

  9. Plaats nu op het rooster de procureur en laat deze circa 4 uur roken.

  10. Pak na 4 uur de procureur in met aluminiumfolie. Voeg hieraan vervolgens de roomboter en een beetje BBQ-saus toe, zodat er in het pakket wat stoom ontstaat.

  11. Gaar de procureur vervolgens 8 uur lang op 100 graden of tot de kerntemperatuur van 95 graden is bereikt.

  12. Zodra de procureur de gewenste garing heeft bereikt, haal je deze uit de kamado. Laat deze op een lauwwarme plek rusten, voor ongeveer 30 minuten. Dit zorgt ervoor dat de pulled pork nog sappiger zal blijven.

  13. Heeft de procureur 30 minuten gerust? Pak hem dan voorzichtig uit en pluk de pulled pork vervolgens uit elkaar. Dit kan met 2 vorken, 2 meat claws of met de hand.

  14. Maak de pulled pork vervolgens aan met BBQ-saus en breng indien nodig op smaak met BBQ-rub.

  15. Bak een gewenste portie Ziggy Fries, zoals aangegeven op de verpakking.

  16. Zodra deze goudbruin en krokant zijn gebakken, schep je deze in een diep bord.

  17. Verdeel hier bovenop een royale portie pulled pork.

  18. Maak de loaded fries vervolgens af met de BBQ-saus en de toppings, voor een oogstrelende en super smakelijke look!

    Wij gebruiken cookies

    Pas je cookie-instellingen aan om deze video te bekijken.

    Open cookie instellingen