frikadel-ayam-met-grill-fries

Frikadel ayam met Grill Fries

6 porties

Ingredienten

Met dit recept voor echte frikadellen uit de BBQ duiken we vol in de Aziatische smaken, dus mogen sambalmayonaise en zoetzure groente natuurlijk niet ontbreken. De Grill Fries salt & pepper gebruiken we niet alleen als bijgerecht, maar ook als verrassende smaakmaker in de frikadel!

Voor de frikadel ayam

  • 250 gram kippendijgehakt
  • 200 gram Grill Fries
  • 2 eieren
  • 75 gram boemboe (rendang)
  • 1 sjalot
  • 3 tenen knoflook
  • 25 gram verse gember
  • peper en zout naar smaak

Voor de sambalmayonaise

  • 40 gram mayonaise
  • 15 gram sambal badjak
  • sap van ¼ limoen

Voor de zoetzure groente:

  • 40 gram gele wortel
  • 40 gram komkommer
  • 40 gram winterpeen
  • 40 gram rettich
  • 2,5 dl natuurazijn
  • 2 dl water
  • 150 gram suiker

Benodigdheden

  • Conveggtor basket
  • Halve maan Conveggtor steen
  • Half RVS-rooster
  • Half Gietijzeren rooster
  • BBQ-tang

Instructies

  1. Voor de sambalmayonaise meng je de sambal met de mayonaise en zuur de saus met het sap van een kwart limoen.

  2. Snijd voor de zoetzure groenten alle groenten in fijne reepjes.

  3. Weeg de azijn, suiker en het water af, doe dit in een pan en breng aan de kook.

  4. Laat deze vloeistof vervolgens afkoelen en voeg dit toe aan de gesneden groenten. Laat het geheel ongeveer 4 uur marineren.

  5. Weeg alle ingrediënten voor de frikadel ayam af.

  6. Laat de Grill Fries ontdooien en vermaal deze in de keukenmachine. Meng de gemalen Grill Fries met het kippengehakt.

  7. Meng hier vervolgens ook de boemboe door.

  8. Schil de gember en de knoflook en rasp deze met een fijne rasp. Meng ook dit vervolgens door het gehaktmengsel.

  9. Snipper de sjalot en voeg ook deze toe aan het gehakt.

  10. En meng er als laatste 2 eieren door.

  11. Vorm het gehaktmengsel vervolgens tot kleine worsten.

  12. Verwarm de kamado voor tot 250 graden.

  13. Plaats, zodra deze temperatuur is bereikt, de opstelling erin en laat deze 15 minuten opwarmen.

  14. Gril de frikadel vervolgens aan op het gietijzeren rooster. Doe dit circa 2 minuten per kant of tot er een mooie grillstreep is ontstaan.

  15. Gaar de frikadel vervolgens op het indirecte gedeelte door tot de kerntemperatuur van 72 graden.

  16. Bak ondertussen een gewenste portie Grill Fries, zoals aangegeven op de verpakking.

  17. Snijd de frikadel in drieën en serveer deze met een portie Grill Fries, de zoetzure groenten en sambalmayonaise… mmm!

    Wij gebruiken cookies

    Pas je cookie-instellingen aan om deze video te bekijken.

    Open cookie instellingen