ultieme-bbq-burger-met-grill-fries

De ultieme BBQ-hamburger

4 porties

Ingredienten

De ultieme classic, gemaakt in de kamado: deze BBQ-hamburger is om van te watertanden! Vers, sappig en vol van smaak, met zelfgemaakte saus en geserveerd met het ultieme Franse frietje: Burger Fries!

Voor de hamburger

  • 600 gram standaard rundergehakt van goede kwaliteit
  • peper en zout naar smaak
  • 4 burgerbroodjes
  • 1 vleestomaat
  • 2 uien
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 2 kropjes little gem
  • 4 plakken belegen kaas

Voor de saus

  • 30 gram mayonaise
  • 10 gram grove Franse mosterd
  • 20 gram tomatenketchup
  • ½ banaansjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 augurken
  • peper en zout naar smaak

Benodigdheden

  • gietijzeren rooster
  • burgerpress
  • burgerflipper
  • skillet
  • BBQ-tang

Instructies

  1. Kruid het gehakt met peper en zout en kneed het gehakt goed door, zodat een stevige massa ontstaat. 

  2. Vul vervolgens de burgerpress met het gehakt en vorm de burgers. Heb je geen burgerpress? Verdeel dan het gehakt in vier gelijke delen, draai hier ballen van en druk deze vervolgens plat tot de gewenste dikte.

  3. Verwarm de kamado voor tot een temperatuur van 200 graden.

  4. Plaats het gietijzeren rooster en verwarm het rooster tenminste 15 minuten voor.

  5. Grill de burgers voor ca. 2 minuten, draai ze dan 45 graden, en grill ze nog eens 2 minuten. Zo ontstaat een mooie grillruit. Draai vervolgens de burger om en doe hetzelfde aan de andere kant.

  6. Leg, nadat de hamburger voor de laatste keer is gedraaid, een plak kaas over de burger en laat deze eroverheen smelten.

  7. De hamburger is gereed zodra deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 52 graden.

  8. Weeg voor de saus alle ingrediënten af.

  9. Meng de mayonaise, ketchup en de mosterd. Voor een scherpere saus gebruik je iets meer mosterd of een scherpere mosterd, voor een zoetere saus gebruik je iets meer tomatenketchup.

  10. Snipper het sjalotje, snijd de augurken in kleine blokjes en meng deze door de saus.

  11. Pel en hak de knoflook en meng ook deze door de saus.

  12. Breng de saus eventueel op smaak met peper en zout.

  13. Snijd de vleestomaat over de breedte in plakken van ca. 0,5 cm dik en hou deze apart.

  14. Pluk de kropjes little gem en hou ook deze apart.

  15. Snijd de ui in halve ringen.

  16. Verwarm de kamado tot een temperatuur van 200 graden. Zodra deze op temperatuur is plaats je het gietijzeren rooster en verwarm je deze voor ca. 15 minuten op 200 graden.

  17. Plaats zodra het rooster op temperatuur is, een skillet op het rooster en verwarm deze 5 minuten voor.

  18. Doe hier vervolgens een scheut olie in en bak vervolgens de uienringen goudbruin.

  19. Breng de gebakken uien op smaak met peper en zout.

  20. Grill de plakken bacon aan beide kanten kort aan.

  21. Bak ondertussen een gewenste portie Burger Fries, zoals aangegeven op de verpakking.

  22. Snijd de hamburgerbroodjes open en besprenkel deze met een beetje olijfolie. Toast beide kanten kort op het gietijzeren rooster tot deze mooi goudbruin zijn.

  23. Om het broodje lekker krokant te houden, leg je op de onderkant een plaat blaadjes little gem.

  24. Leg op de sla een plak tomaat en schep hierop een klein lepeltje van de burgersaus.

  25. Plaats hierop de burger.

  26. Leg op de burger 2 plakken ontbijtspek en daarna een schepje gebakken uien.

  27. Werk de burger af met nog een schepje van de burgersaus en de bovenkant van het broodje.

  28. En… niet te vergeten: serveer deze ultieme BBQ-Hamburger met de Lamb Weston Burger Fries! Eet smakelijk!

    Wij gebruiken cookies

    Pas je cookie-instellingen aan om deze video te bekijken.

    Open cookie instellingen